Viitorul tranzacționării valorilor mobiliare – lideri de gândire

De Douglas Borthwick, CMO al INX Limited.

Înainte de a ne arunca cu capul în viitor, trebuie mai întâi să discutăm prezentul. Până în prezent au existat două piețe de valori mobiliare distincte în Statele Unite. Public și privat. Valorile mobiliare publice se tranzacționează, în general, la o bursă națională, ceea ce le pune la dispoziția majorității investitorilor prin conturile lor de brokeraj datorită infrastructurii și numeroaselor conducte construite în ultimele decenii. Un investitor poate cerceta securitatea, apoi o poate tranzacționa pur și simplu prin contul lor de brokeraj online. Există puține fricțiuni în tranzacții, dar mulți intermediari. Garanțiile private, pe de altă parte, sunt mai greu de localizat. În general, trebuie să fii un investitor acreditat și să fii în căutarea constantă sau să fii pe o listă de corespondență pentru a vedea ce oportunități există. Puțini sunt tranzacționați pe bursă sau ATS. Lichiditatea lipsește.

Deoarece tranzacțiile cu valori mobiliare publice la bursele naționale sunt deschise pentru tranzacționare doar pentru o perioadă limitată de timp în timpul zilei. În cea mai mare parte trebuie să tranzacționați între orele 9:30 și 16:00 EST. Vremurile datează de aproape un secol și reflectă tranzacționarea piețelor în jurul emiterii de știri difuzate din ziarele de dimineață și seara. Ora de închidere, cel mai probabil, revine la zilele în care oamenii reali făceau piețe la etajele bursei. Pe măsură ce o garanție se mută de la mâinile unei persoane la alta, intermediarii numiți agenți de transfer au notat mișcările, astfel încât emitenții să poată discerne proprietatea.

Valori mobiliare private în comerțul general între investitori acreditați. Investitorii care au venituri sau active peste un anumit nivel. Deoarece există un public limitat, tranzacționarea este sporadică, limitată și opacă.

Blockchain-ul schimbă toate acestea. Și probabil acesta este motivul pentru care fostul președinte al SEC, Jay Clayton, a spus că ar putea vedea toate activele trecând pe blockchain în viitor..

Blockchain-ul permite companiilor să-și digitalizeze emisiile, creând un teren cu totul nou pentru activele publice și private. Acest nou teren de joc face tranzacționarea mai eficientă, eliminând necesitatea diferiților intermediari. Permite o piață de tranzacționare 24/7, proprietate fracționată și, pentru prima dată, datorită muncii INX Limited, deschide piețe private și finanțare în stadiu incipient pentru investitorii de retail Acesta este viitorul.

Cu siguranță, există doar un flux astăzi, dar credem din toată inima că în curând va exista o mare migrație de la piețele vechi la blockchain și a început deja.

Când valorile mobiliare private sunt digitalizate – sau simbolizate – devin mai lichide. Ele pot fi tranzacționate non-stop; și listarea pe un ATS permite emitenților să aducă claritate și descoperirea prețurilor pe o piață anterioară opacă. Odată tokenizate, acestea pot fi deținute în mod fracționat și, în funcție de modul în care emitentul a depus la SEC, în unele cazuri pot fi tranzacționate de investitori cu amănuntul de la IPO până la tranzacționare secundară. Înainte ca aceste piețe să aibă perioade semnificative de blocare în funcție de depunerea lor. Acum, acest lucru se schimbă.

Pe piața publică există deja valori mobiliare care au decis că blockchain-ul deține viitorul în ceea ce privește eficiența, lichiditatea și claritatea. Overstock.com a emis o versiune tokenizată a capitalului propriu printr-o plată de dividende către deținătorii de acțiuni. Întrucât INX Limited a devenit prima companie din istorie care a făcut IPO efectiv pe blockchain, permițând investitorilor cu amănuntul să investească într-o companie pre-venit în IPO-ul lor continuu, de fapt un ICO înregistrat. Aceasta este o mișcare extraordinară pentru piețele de valori mobiliare. Anterior, investitorii cu amănuntul au fost blocați de aceste oportunități, oportunități care erau disponibile numai investitorilor acreditați, fondurilor de capital privat și capitaliștilor de risc.

Prin listarea pe blockchain, companiile constată că nu se mai bazează pe serviciile multor intermediari. Înregistrările de proprietate sunt înregistrate pe blockchain, iar un tabel cu limită poate fi vizualizat în timp real. Dividendele și distribuțiile pot fi plătite direct investitorilor, fără a fi nevoie de intermediari. Datorită tranzacționării 24/7 și a proprietății fracționate, baza de investitori se poate extinde din SUA la o acoperire globală. Jetoanele din companii pot deveni accesibile oricui, indiferent de veniturile și fusul orar al acestora.

Autoritățile de reglementare preferă că jetoanele date de blockchain pot avea contracte inteligente, concepute pentru a se asigura în mod autonom că toți proprietarii unei garanții au trecut prin proiecții AML și KYC. Pe blockchain, o securitate poate schimba mâinile numai dacă ambele părți și-au pus pe listă albă portofelele digitale.

Millennials sunt, de asemenea, la bord. Au crescut cu livrarea de a doua zi pe Amazon și nu au înțeles niciodată de ce se deschid și se închid piețele de valori – spre deosebire de piețele valutare și criptografice. Pare să fie un pic nedrept faptul că companiile pot emite PR într-o vineri după închidere, iar investitorii nu sunt în măsură să își tranzacționeze participațiile până luni următoare. Tokenizarea remediază acest lucru.

Viitorul valorilor mobiliare este acum. Cu autoritățile de reglementare, emitenții și consumatorii, care văd toate avantajele tokenizării, și cu calea către tokenizare acum iluminată de pionieri precum INX Limited, este doar o chestiune de timp înainte ca acest flux să se transforme într-un torrent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map