Zug, Elveția „Crypto Valley” devine cea mai recentă regiune care acceptă BTC și ETH ca plăți fiscale

În ultimii ani, diferite regiuni din întreaga lume au făcut cunoscut faptul că intenția lor este de a deveni un hub pentru blockchain. În timp ce câțiva au reușit să-și cultive o reputație asociată cu tehnologia, este, probabil, Zug, Elveția, care este liderul. Drept urmare, denumirea „crypto valley” este adesea folosită atunci când se referă la regiune.

Zug continuă să consolideze această reputație; are a anunțat că începând cu 2021, regiunea va începe să accepte Bitcoin și Ether ca plată pentru impozite. Pentru a utiliza acest serviciu, toți contribuabilii trebuie să solicite un cod QR personalizat de la Departamentul de Finanțe din Zug pentru plată.

„Ca casă a Crypto Valley, este important pentru noi să promovăm și să simplificăm în continuare utilizarea criptomonedelor în viața de zi cu zi … Permitând plata impozitelor cu Bitcoin sau Ether, facem un mare pas în această direcție.” – Directorul financiar Heinz Tännler

Utilizarea Crypto pentru impozite

Odată cu decizia de a accepta BTC și ETH ca plată pentru impozite, vine și diverse stipulări. Sunt după cum urmează,

 • Serviciul începe în 2021
 • Doar Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH) vor fi acceptate
 • Plățile trebuie achitate integral
 • Eligibil pentru solduri fiscale de până la 100.000 CHF

Pe măsură ce regiunea se pregătește pentru această schimbare în 2021, în următoarele săptămâni va avea loc un scurt program pilot.

Facilitator

În ciuda faptului că este cunoscută sub numele de crypto valley, Zug (la fel ca majoritatea regiunilor) nu ar avea neapărat mijloacele tehnologice pentru a dezvolta o soluție pentru colectarea criptomonedelor ca plăți fiscale. Ca atare, a fost încheiat un parteneriat cu popularul broker, Bitcoin Suisse.

În acest parteneriat, este necesar un proces în mai mulți pași pentru a face posibile plățile de impozitare criptografică.

 1. Bitcoin Suisse colectează plăți de impozite pe criptomonede de la cetățeni
 2. Bitcoin Suisse convertește imediat criptomoneda în FIAT (franci elvețieni)
 3. FIAT s-a transferat la Biroul Fiscal Cantonal din Zug

Bineînțeles, deoarece acestea sunt tranzacții bazate pe blockchain, dovada plății și decontările contului vor fi probabil rapide și transparente.

O întrebare adresată de mulți este: „cum va scăpa guvernul de volatilitatea asociată criptomonedelor atunci când le va accepta ca plată?” Prin structurarea sistemului de plăți în acest mod, Departamentul de Finanțe din Zug este capabil să evite această volatilitate, deoarece fondurile sunt imediat convertite în FIAT.

„Nu asumăm niciun risc cu această nouă metodă de plată, întrucât primim întotdeauna suma în franci elvețieni, chiar dacă plata se face în Bitcoin sau Ether” – directorul financiar Heinz Tännler

Exemple trecute

În timp ce Zugul acceptă criptomonedele ca mijloc de plată pentru impozite este o veste pozitivă, regiunea nu este nicidecum prima care anunță un astfel de pas. De fapt, este acum a treia regiune din Elveția care ia decizia, cea mai recentă fiind municipalitatea din Zermatt.  În special, Bitcoin Suisse a făcut decizia posibilă în fiecare caz.

În afara Elveției, au existat și diverse exemple în Canada. Ca țară care a condus continuu calea în creșterea blockchain-ului, aceasta nu este o surpriză. De la crearea Ethereum până la lansarea primelor fonduri Bitcoin, Canada a rămas în fruntea industriei. Aceste cazuri în Canada au avut loc în Richmond Hill și Innisfil.

Multe forme

Scopul tuturor acestor exemple este unul simplu – acceptarea și adoptarea criptomonedelor are loc. Deși acceptarea plăților fiscale este un semn excelent, adoptarea criptomonedelor este evidentă într-o varietate de moduri.

 • Impozite
 • Licitație (privit ca active de valoare) – BTC confiscat licitat în mod regulat de către organismele guvernamentale. Procedând astfel, BTC primește credibilitate ca activ privit ca valoros de către guvernul însuși.
 • Reguli – Organismele de reglementare au recunoscut puterea de păstrare a activelor digitale și au început să modifice și să clarifice reglementările pentru a oferi un viitor mai bun în care joacă un rol.
 • Oferte instituționaleFonduri Bitcoin, Piețele futures, etc..

Zug, Elveția

Jucând acasă la multe companii orientate spre blockchain, Zug este o regiune din Elveția, denumită în mod obișnuit „vale crypto”. A câștigat acest apelativ datorită legilor și reglementărilor prietenoase cu criptarea. Regiunea este una relativ mică, găzduind o populație de aproximativ 127.000 de locuitori.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map