Cum să tranzacționați contracte futures pe criptomonede pe OKEx

Futures-urile sunt instrumente derivate care permit două părți să încheie contracte pentru vânzarea și cumpărarea unui activ subiacent în viitor la o dată și un preț prestabilite. Atât cumpărătorii, cât și vânzătorii pot bloca prețul suportului pentru a acoperi orice schimbare nefavorabilă a prețului. În cazul viitorului criptomonedelor, activul de bază este, în majoritatea cazurilor, Bitcoin (BTC) sau o altă criptomonedă de top.

OKEx susține tranzacționarea contractelor futures pentru nouă active digitale de top, precum Bitcoin și Ether (ETH). Fiecare contract pe OKEx reprezintă 100 USD în valoare de BTC sau 10 USD în valoare de alte active digitale (adică ETH, LTC etc.).

În timp ce contractele futures sunt produse relativ avansate în comparație cu tranzacționarea spot și includ diverse riscuri, utilizatorii experimentați pot urma acest ghid pas cu pas pentru a începe tranzacționarea contractelor futures pe OKEx.

Pasul 1: Accesați secțiunea futures

Accesați pagina de pornire OKEx și navigați la Comerț în meniul de sus pentru a vedea piețele disponibile. Apoi, faceți clic pe De bază sub "Futures" pentru a deschide secțiunea futures. Versiunea de bază oferă un bun punct de plecare pentru începători. Dacă sunteți un comerciant cu experiență, puteți alege Avansat pentru un tablou de bord mai cuprinzător.

În scopul acestui ghid despre cum să tranzacționați contracte futures cu criptomonede, vom folosi tabloul de bord de bază ca referință pentru tranzacționarea contractelor futures cu criptomonede pe OKEx.

Cum se tranzacționează contracte futures cu criptomonede

Pasul 2: activați tranzacționarea la termen

Începătorii tranzacțiilor la termen trebuie să înțeleagă și să recunoască riscurile implicate și numai după bifarea căsuței va fi posibil Activați tranzacționarea de derivate pe OKEx, așa cum se arată în ecranul de mai jos.

Cum să tranzacționați activarea futures

Pasul 3: transferați fonduri în contul dvs. futures

Contul dvs. futures trebuie finanțat înainte de a putea începe tranzacționarea. Dacă nu aveți sold în contul dvs. futures, faceți clic pe Transfer (fie pe "Tranzacționare futures" pagina sau pe "Active" lista verticală din meniul de sus) pentru a muta fonduri între conturi.

Dacă nu aveți active crypto în contul dvs. OKEx, puteți cumpăra crypto sau puteți afla cum să depuneți crypto pe OKEx cu ghidul nostru pentru începători despre cum să începeți tranzacționarea crypto.


Pentru a tranzacționa contractul futures etichetat "BTCUSD0807," care este un contract cu marjă de monedă, trebuie să transferați BTC de la "Cont de finanțare" pentru dumneavoastră "Cont Futures." În acest caz, contul futures este "Cont BTCUSD." Introduceți suma pe care doriți să o transferați, apoi faceți clic pe A confirma.

Pasul 4: alegeți un contract futures pentru tranzacționare

Odată conectat și vizualizat secțiunea futures, trebuie mai întâi să selectați tipul de marjă situat în partea de sus a paginii (adică., Monede cu margini futures, care sunt decontate în moneda digitală subiacentă sau Futures marjate USDT, care sunt decontate în USDT). Apoi, alegeți intervalul de timp dorit pentru expirarea contractului. Opțiunile disponibile sunt Săptămânal, Bi-săptămânal, Trimestrial și Bi-trimestrial.

După aceasta, puteți selecta unul dintre contractele futures disponibile din bara din stânga. În acest tutorial, vom selecta contractul futures săptămânal etichetat "BTCUSD0807" ca exemplu.

Pe baza numelui său, BTCUSD0807, putem vedea că BTC este moneda de decontare și USD este unitatea de preț a contractului futures. Ultimele patru cifre, 0807, indică data livrării – care este 7 august 2020, în acest caz. Contractele futures pe OKEx sunt decontate în fiecare vineri la ora 8:00 UTC.

Pasul 5: alegeți tipul de levier pentru tranzacționarea la termen

După finanțarea contului futures, puteți selecta modul de marjă (fie "Fix" sau "Traversa") și alegeți multiplicatorul de levier dorit. Dacă selectați "Fix" modul de marjă, marja rămâne aceeași indiferent de fluctuațiile de preț, în timp ce variază în funcție de preț dacă selectați "Traversa" modul de marjă.

tip de levier pentru tranzacționarea la termen

Pasul 6: introduceți detaliile comenzii și executați

După selectarea tipului de marjă și multiplicatorului de pârghie, puteți introduce valoarea dorită "Tipul comenzii," "Preț" și "Cantitate" pentru comerț. Dacă doriți să vă executați comanda cât mai curând posibil, puteți face clic pe BBO (adică cea mai bună ofertă licitată).

După introducerea detaliilor comenzii, puteți face clic pe Deschideți mult pentru a încheia un contract lung (pentru a cumpăra BTC) sau faceți clic pe Deschideți scurt dacă doriți să inițiați o poziție scurtă (să vindeți BTC).

Grafic de tranzacționare futures - BTC-USD

De exemplu, puteți configura o comandă limită de 11.300 USDT și puteți deschide o poziție lungă pentru "BTCUSD0807" cu suma dorită de BTC.

Pasul 7: Examinați comanda executată

După executarea tranzacției, comanda dvs. va fi trimisă și puteți revedea starea poziției dvs. făcând clic pe Poziții deschise fila din partea de jos a paginii de pornire a tranzacționării. Această secțiune vă arată informații utile, cum ar fi "Media Preț," "Preț de lichidare," "P nerealizat&L" și așa mai departe.

Pasul 8: (Opțional) Închideți poziția

Dacă doriți să vă compensați poziția deschisă, puteți face acest lucru făcând clic pe Închide în "Poziții deschise" filă.

Taxe pentru tranzacționarea la termen a criptelor pe OKEx

Pentru tranzacționarea futures pe OKEx, taxele de decontare sunt de 0,03% pentru toate jetoanele. Taxa Maker și taxa Taker se aplică, de asemenea, în funcție de poziția de tranzacționare (de exemplu, Maker sau Taker) luată de utilizatori. Procentul taxelor Maker și Taker variază în funcție de nivelurile diferite de utilizatori. Pentru mai multe detalii, puteți vizualiza tabelul de taxe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map