Cum să tranzacționați opțiuni criptografice pe OKEx

Un tutorial pas cu pas pentru tranzacționarea opțiunilor de criptomonede pe OKEx

Opțiunile, cum ar fi contractele futures, sunt instrumente derivate care urmăresc prețul unui activ suport. Cu toate acestea, spre deosebire de contracte futures, opțiunile oferă cumpărătorului dreptul, dar nu și obligația, de a cumpăra (adică, opțiuni de achiziție) sau de a vinde (adică, opțiuni de vânzare) activul suport la un anumit preț la sau înainte de o anumită dată, numită expirare . Pentru comercianți, opțiunile pot servi ca un instrument eficient pentru îndeplinirea diverselor obiective de investiții ale portofoliului lor, cum ar fi:

  • Limitați pierderile de dezavantaj pe o piață în scădere.
  • Generați profituri în perioade de volatilitate ridicată.
  • Speculați despre mișcările prețurilor cu un risc relativ scăzut.

În timp ce contractele futures sunt mai populare, opțiunile de criptomonedă câștigă, de asemenea, aderență și sunt oferite de schimburi de criptomonede precum OKEx. Dacă doriți să tranzacționați opțiuni criptografice, acest tutorial vă va ajuta să începeți.

Caracteristicile opțiunilor Crypto pe OKEx

OKEx acceptă tranzacționarea contractelor de opțiuni cu trei criptomonede – Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și EOS – ca active subiacente. Detaliile de remarcat în ceea ce privește opțiunile de criptare pe OKEx sunt următoarele:

  1. Contractele de apelare și opțiuni put sunt disponibile pentru tranzacționare.
  2. Contractele expiră pe perioade de o zi, două zile, săptămânal, bi-săptămânal, lunar, trimestrial și bi-trimestrial.
  3. Contractele urmează stilul european și pot fi exercitate numai la data expirării (și nu înainte).
  4. Contractele se decontează la ora 8:00 UTC în vinerea săptămânii de expirare.
  5. Contractele sunt tranzacționate 24/7.

Graficul de mai jos oferă detalii suplimentare care pot fi utile pentru utilizatorii care încep să tranzacționeze opțiuni pe OKEx.

Detalii despre contractele de opțiuni pe OKEx. Sursa: OKEx

Pasul 1: Accesați secțiunea de opțiuni

Accesați pagina de pornire OKEx și navigați la Comerț în meniul de sus pentru a vedea piețele disponibile. Apoi, faceți clic pe De bază sub eticheta „Opțiuni” pentru a deschide secțiunea de opțiuni. Versiunea de bază oferă un bun punct de plecare pentru începătorii de tranzacționare a opțiunilor, dar dacă sunteți un comerciant cu experiență, puteți alege Avansat pentru un tablou de bord mai cuprinzător.

Tranzacționare marjă OKEx

Instrument de descoperire a opțiunilor

Noii traderi se confruntă adesea cu o curbă de învățare abruptă atunci când tranzacționează instrumente derivate. Pentru a ajuta utilizatorii să se familiarizeze cu opțiunile de criptomonede, OKEx a dezvoltat funcția Discovery Options, care vă ghidează prin procesul de cumpărare a opțiunilor..

Când un utilizator navighează la secțiunea de opțiuni, acesta vede instrumentul de descoperire în mod implicit. Dacă doriți să utilizați instrumentul, video-ul tutorial și liniile directoare pas cu pas pentru Opțiuni de descoperire pot fi vizualizate aici.


În scopul acestui ghid despre cum să tranzacționăm opțiuni de criptomonede, vom folosi tabloul de bord de bază ca referință pentru tranzacționarea opțiunilor de criptare pe OKEx, care poate fi accesat făcând clic pe Toate opțiunile filă.

Opțiuni de tranzacționare - OKEx

Pasul 2: activați tranzacționarea opțiunilor

Începătorii de tranzacționare a opțiunilor trebuie să înțeleagă și să recunoască riscurile implicate și numai după bifarea casetei va fi posibil Activați tranzacționarea de derivate pe OKEx, așa cum se arată în ecranul de mai jos.

Activați opțiunile de tranzacționare

Pasul 3: transferați fonduri în contul dvs. de opțiuni

Contul dvs. de opțiuni trebuie finanțat înainte de a putea începe tranzacționarea. Dacă nu aveți niciun sold în contul de opțiuni, faceți clic pe Transfer (fie în pagina „Opțiuni de tranzacționare”, fie în lista derulantă „Active” din meniul de sus) pentru a muta fonduri între conturi.

Dacă nu aveți active crypto în contul dvs. OKEx, puteți cumpăra crypto sau puteți afla cum să depuneți crypto pe OKEx cu ghidul nostru pentru începători pentru tranzacționarea criptelor..

Când contul dvs. are active criptografice, puteți utiliza fișierul "Transfer" secțiunea, așa cum se arată mai jos, pentru a le muta de la "Cont de finanțare" pentru dumneavoastră "Opțiuni Cont" pentru a începe tranzacționarea. După ce ați completat suma preferată de transferat, faceți clic pe A confirma.

Pasul 4: alegeți un contract de opțiuni pentru tranzacționare

Acum puteți selecta tipul de contract dorit din bara din stânga de pe tabloul de bord de tranzacționare a opțiunilor. În prezent, opțiunile disponibile sunt BTCUSD, ETHUSD și EOSUSD, care sunt "Opțiuni cu margine de monedă," ceea ce înseamnă că sunt decontate în monedele digitale subiacente.

Apoi, faceți clic pe Toate opțiunile fila și alegeți intervalul de timp dorit pentru expirarea contractului prin intermediul "Toate" lista verticală. Opțiunile disponibile sunt de o zi, două zile, săptămânal, bi-săptămânal, lunar, trimestrial și bi-trimestrial.

Opțiunile bi-săptămânale vor fi generate în fiecare vineri, în timp ce opțiunile lunare și bi-trimestriale vor fi generate în fiecare a treia până la ultima vineri a lunii și, respectiv, ultima vineri a trimestrului.

BTCUSD - exemplu de tranzacționare a opțiunilor

În acest tutorial de tranzacționare a opțiunilor, vom selecta, de exemplu, contractul săptămânal de opțiuni etichetat „BTCUSD-20200828-12000-C”.

Convenția de denumire urmată de contracte de opțiuni este: subiacență-expirare-tip de grevă.

Pe baza numelui său, BTCUSD-20200828-12000-C, putem spune că BTC este activul de bază, în timp ce 20200828 se referă la data de expirare din 28 august 2020, în timp ce 12000 se referă la prețul de grevă în USD. Litera C indică faptul că aceasta este o opțiune de achiziție, care oferă comercianților dreptul de a cumpăra activul suport la prețul de grevă la expirare. Alternativ, litera P denotă opțiuni put, care oferă comercianților dreptul de a vinde activul suport la prețul de grevă la expirare.

Pasul 5: introduceți detaliile comenzii și executați

După selectarea contractului dorit, puteți introduce „Prețul” și „Suma” pentru tranzacție. Pentru opțiunile de tranzacționare la OKEx, ordinul limită este singurul tip disponibil pentru traderi. Dacă doriți să vă executați comanda cât mai curând posibil, puteți face clic pe BBO (adică cea mai bună ofertă licitată), care se potrivește comenzii dvs. cu cele mai bune oferte de pe piață.

După introducerea detaliilor comenzii, puteți face clic pe Cumpără sau Vinde să cumpere sau să vândă contracte. În exemplul nostru de BTCUSD-20200828-12000-C, a merge mult ar însemna să cumpărați o opțiune de apel, în timp ce o poziție scurtă poate fi realizată prin cumpărarea unei opțiuni put. Vânzarea contractelor de opțiuni este o întreprindere avansată și nu este recomandată pentru începători din cauza riscului ridicat pe care îl implică.

Comercianții trebuie să tranzacționeze cel puțin un contract pentru a-și plasa comanda cu succes. În exemplul BTC / USD, fiecare contract reprezintă 0,1 BTC.

exemplu de tranzacționare a opțiunilor

De exemplu, puteți configura o comandă limită cu un preț de așteptare de 0,024 BTC pe contract și puteți deschide o poziție lungă pentru "BTCUSD-20200828-12000-C" cu un singur contract sau "Cont."

Tabloul de bord de tranzacționare afișează, de asemenea, informații de bază pentru contractul de opțiuni, cum ar fi "Index (USD)," "Mark Price" și "Interes deschis." Indicele (USD) urmărește prețul mediu al BTC / USD folosind cinci schimburi criptografice, în timp ce prețul Mark (BTC) este prețul de referință calculat din indicele subiacent (BTC / USD). Interesul deschis aici se referă la numărul total de contracte de opțiuni restante.

Pasul 6: Examinați comanda executată

După trimiterea tranzacției, comanda dvs. va fi în așteptare înainte de executare și puteți revedea starea poziției dvs. făcând clic pe Comenzi deschise fila din partea de jos a paginii de pornire de tranzacționare a opțiunilor. Această secțiune vă arată informații tranzacționale, cum ar fi numărul de contracte din comandă sau „Dimensiune (Continuare)”, „Marjă (BTC)”," „Stare” și așa mai departe. Marja reprezintă banii împrumutați din bursa criptografică pentru ca utilizatorii să facă o investiție.

Pasul 7: (Opțional) Anulați comanda

Dacă doriți să anulați comanda deschisă, puteți face acest lucru făcând clic pe Anulare în fila „Comenzi deschise”.

Comenzile deschise sunt comenzi neumplute pe piață, care așteaptă să fie executate. Pozițiile deschise, pe de altă parte, sunt tranzacții stabilite care nu au fost încă încheiate cu o tranzacție opusă. Dacă aveți o poziție scurtă deschisă în BTC, puteți închide poziția cumpărând din nou BTC. Dacă aveți o poziție lungă deschisă în BTC, o puteți închide vândând poziția lungă.

Taxe pentru tranzacționarea opțiunilor criptografice pe OKEx

Pentru opțiunile de tranzacționare pe OKEx, rata taxei de exercitare a opțiunilor este de 0,02% și este independentă de nivelul unui utilizator. Mai mult, opțiunile pentru o zi și două zile sunt scutite de taxa de exercițiu.

Se aplică, de asemenea, taxe de producător, de preluare, lichidare și lichidare parțială, în funcție de poziția de tranzacționare a unui utilizator. Aceste taxe variază în funcție de diferite niveluri și puteți vedea mai multe detalii pe pagina cu informații despre taxe.

Nu sunteți un comerciant OKEx? Aflați cum să începeți tranzacționarea.

Urmați OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map