Fractional Reserve DeFi și IRS Privacy Coin Tracking – Crypto News of the Week

OKEx Insights prezintă primele cinci știri cripto din săptămâna trecută

Știrile săptămânii

Oferta DAI a compusului seamănă cu rezervele fracționare

După cum a raportat prima dată de CoinDesk, ceva nu prea se adaugă cu privire la cantitatea de DAI pe platforma super-hyped Compound.

Potrivit site-ului oficial al Compound, oferta brută de DAI este în prezent 501,70 milioane și în creștere, ca de la presă. Cu toate acestea, acest număr contrastează puternic cu cele aproape 157,99 milioane raportate de site-ul de urmărire Statistici Dai – o cantitate CoinGecko este de acord cu. 

Mai mult, numărul de DAI de pe Compound a crescut absolut în ultimele zile. La 1 iulie, oferta brută era de doar 51,75 milioane.

Potrivit unor experți, discrepanța dintre oferta de DAI a Compound și oferta totală aparentă de DAI real provine din natura împrumuturilor platformei. Se pare că utilizatorii depun DAI nou împrumutat și, făcând acest lucru, umflă aprovizionarea.

Ken Deeter, de la Electric Capital, a declarat pentru CoinDesk că acest lucru seamănă cu sistemul bancar tradițional, explicând:

„Rețineți că de fapt asta fac și băncile cu USD. Dacă depun 100 USD, iar 90 USD sunt împrumutați, cineva este plătit cu acei 90 USD și îl depune în bancă. Acum există 190 de dolari în bancă, deși erau doar 100 de dolari pentru început. “

Chei de luat masa

  • Natura cultivării randamentului compusului, așa cum a discutat anterior OKEx, poate crea unele probleme de sustenabilitate – dovadă fiind discrepanța destul de mare între numerele DAI.
  • Natura rezervei fracționate aparent la locul de muncă pe Compound ar putea să nu facă prea multe pentru a risipi unele ipoteze că DeFi este o bulă.

Oferta de Dai pe Balancer a crescut săptămâna aceasta. (Diagrama începe pe 30 aprilie.) Sursa: Laboratoare compuse

Jetoanele USDC depășesc 1 miliard de dolari, în timp ce strângem aproape 10 miliarde de dolari

Capitalizarea totală a pieței pentru USD Coin (USDC) a depășit 1 miliard de dolari săptămâna aceasta după o serie constantă de noi tipăriri de simboluri. După cum sa menționat de Blocul, oferta USDC a crescut cu 37% în iunie și cu 93% până în prezent.

În ciuda etapei de referință, stablecoina susținută de Coinbase și Circle este încă a doua lăută la USDT. capitalizare de piață din stablecoin-ul lui Tether este încă puțin sub 10 ori mai mare decât USDC, în ciuda faptului că nu a emis un nou tipar de săptămâni.

Chei de luat masa

  • În timp ce imprimanta Tether rămâne deconectată, am văzut o cerere continuă de USDC – pe care unii ar putea să o vadă ca o stablecoin mai prietenoasă cu reglementările.
  • Moneda USD rămâne a doua cea mai mare stablecoin cu o marjă mare, Paxos Standard ocupând locul al treilea la mai puțin de 25% a capitalului de piață al USDC.

Capul de piață al monedei USD a depășit 1 miliard de dolari pe 1 iulie. Sursa: CoinGecko

IRS dorește să urmărească monedele de confidențialitate

Serviciul de venituri interne din SUA caută informații despre instrumentele care vă vor ajuta la urmărirea monedelor de confidențialitate, a protocoalelor BTC în al doilea strat și lanțurilor laterale.

Monedele de confidențialitate menționate pe nume includ Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH), Grin (GRIN), Komodo (KMD), Verge (XVG) și Horizon (ZEN). Protocoalele off-chain menționate pe nume includ Lightning Network, Raiden Network și Celer Network. Plasma și OmiseGo au fost menționate și ca lanțuri laterale.

Termenul limită pentru trimiterea răspunsurilor pentru programul pilot este 14 iulie.

Chei de luat masa

  • Cu o mulțime de instrumente de urmărire deja disponibile pentru a aborda blockchain-ul BTC, cum ar fi soluțiile de la Chainalysis, IRS își pune acum viziunea asupra blockchain-urilor mai confundate ale monedelor de confidențialitate..
  • Unii au comercializat monede de confidențialitate ca fiind singura modalitate de a-și păstra confidențialitatea financiară într-un viitor al supravegherii financiare sporite. Cu toate acestea, autoritățile de reglementare sunt dornice să oprească astfel de idei.

Balancer golit de hacker pentru 500.000 USD

Luni, Balancer Pool – un furnizor de lichidități în spațiul financiar descentralizat – a fost piratat printr-un exploit care a făcut ca protocolul să elibereze jetoane în valoare totală de jumătate de milion de dolari..

Afectat în mod specific a fost Statera (STA). Hackerul a împrumutat 23 de milioane de dolari în jetoane WETH susținute de eter într-un împrumut flash înainte de a tranzacționa împotriva lor cu STA. Conform o postare pe blog de la Mike McDonald, ofițerul șef al tehnologiei Balancer, cel care a greșit a tensionat fondul de lichidități STA mergând înainte și înapoi între simbolul investiției și WETH de 24 de ori – păcălind astfel sistemul. Același exploit a fost folosit, de asemenea, folosind Bitcoin Wrapped (WBTC), Chainlink (LINK) și Synthetix Network Token (SNX).

Chei de luat masa

  • Deși DeFi este cel mai tare lucru din cripto acum, exploatări precum hack-ul Balancer arată că spațiul este încă imatur și, probabil, nu este construit pe o bază atât de solidă pe cât ar crede unii.
  • Cu finanțarea descentralizată vine o lipsă de control centralizat. Cu toate acestea, există și o lipsă distinctă de protecție centralizată.

Prețul BAL a scăzut în general în ultimele șapte zile. Sursă: CoinGecko

Bitcoin și S&P 500

Corelația dintre prețul Bitcoin și S&P 500 a atins un nou record din toate timpurile, conform datelor provenite din înclinare.

Corelația record de 66,2% a fost atinsă marți. 

Chei de luat masa

  • În ciuda multor susținătorii Bitcoin care compară criptomoneda cu „aur digital” sau un depozit de valoare, BTC se dovedește în prezent a fi mai mult un activ cu risc ridicat corelat cu starea piețelor tradiționale.
  • În ciuda creșterii din martie, corelația Bitcoin cu S&P 500 este destul de volatil și rareori rămâne puternic.

OKEx Insights prezintă analize de piață, caracteristici detaliate și știri curate de la profesioniștii în domeniul cripto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map