Ethereum 2.0 lanseres som yearn.finance gjør fusjoner og oracle utnyttelse gjør vondt Compound

OKEx Insights ‘DeFi Digest er en ukentlig undersøkelse av den desentraliserte finansbransjen.

Øyeblikksbilde av DeFi-markedet

Det desentraliserte finansmarkedet kom seg raskt tilbake etter forrige torsdag. Flere tokens i sektoren gjorde nye høyder denne uken. Samlet sett økte den totale verdien låst i DeFi-produkter med 15% uke over uke til 14,44 milliarder dollar. Maker dominerte med 19% av den totale markedsverdien.

Det ukentlige gjennomsnittlige handelsvolumet for desentraliserte børser gikk ned med 10%, noe som delvis skyldtes et stort volumfall etter orakelutnyttelsen i DeFi Protocol Compound. Uniswaps handelsvolumdominans falt med 3% til 36%, da konkurrent SushiSwap så en rebound i både den totale verdien låst og den token prisen etter nyheter om en fusjon med lengsel. økonomi.

Den totale verdien låst i DeFi-sfæren økte denne uken sammen med en rask gjenoppretting av tokenpriser. Kilde: DeFi Pulse og DeBank

Ethereum 2.0 lanserer vellykket Beacon Chain

Den første dagen i desember gikk den etterlengtede skaleringsoppgraderingen til Ethereum 2.0 til slutt live med lanseringen av Beacon Chain. Oppgraderingen introduserer bevis på innsatsen til Ethereum-økosystemet og etablerer skjærkjeder for å øke kapasiteten i nettverket og forbedre transaksjonshastigheter.

I følge data fra BitInfoCharts forble det daglige transaksjonsvolumet på Ethereum over 1 million i lengre tid etter likviditetsgruvedriften i juli. Det nådde en heltidshøyde på 1,4 millioner transaksjoner den 17. september. 

Da brukeraktivitetene på Ethereum steg i været, opplevde nettverket flaskehalser. Bensinavgifter økte, noe som førte til at transaksjonsgebyrene økte til over $ 14 per transaksjon for en enkel overføring – noe som reduserte tilgjengeligheten av DeFi til en bredere befolkning. Dermed er Ethereum 2.0 avgjørende for kapasitetsutvidelsen til nettverket.

Antall daglige transaksjoner på Ethereum har ligget over 1 million i fem måneder. Kilde: BitInfoCharts

Yearn.finance kunngjør femte fusjon, med SushiSwap

Første dag i desember kunngjorde yearn.finance-grunnlegger Andre Cronje at teamet hans inngikk en fusjon med SushiSwap for å kombinere deres utviklingsressurser. I tillegg vil Sushiswap hjelpe yearn.finance med å lansere sitt kommende prosjekt, Deriswap, som vil kombinere bytter, opsjoner og lån til en plattform..

Yearn.finance kunngjorde nylig fire andre fusjoner eller partnerskap – med Pickle Finance, Cream Finance, Cover Protocol og Akropolis.

Yearn kunngjorde fem partnerskap og fusjoner på en uke. Kilde: TradingView, OKEx

Etter å ha fullført disse sammenslåingene, vil yearn.finance få muligheten til å bygge mer komplekse produkter i DeFi-verdenen gjennom flere automatiserte investeringsstrategier, SushiSwaps automatiserte markedsprodusent, Cream Finances utlåns- og lånesystem, og Cover Protocols forsikringsprodukter.

Markedet ser ut til å kjøpe Andres aggressive bevegelser, noe som fremgår av prisytelsen på relaterte tokens. Flere av dem nådde nye høyder som ikke ble sett siden oktober, da YFI igjen nådde priser rundt $ 30.000-nivået.

Token-priser viser at markedet er positivt overfor yearn.finanses aggressive partnerskap. Kilde: CoinGecko

Forbindelse møtte en orakelutnyttelse

Data fra DeBank viser at Compound, leder for DeFi-utlån, avviklet nesten 9 millioner dollar 26. november. Den enorme avviklingen var faktisk forårsaket av ekstreme svingninger i prisen på DAI, en stablecoin knyttet til USD, på Coinbase Pro. Prisen på DAI begynte å øke rundt 8:30 UTC den morgenen og nådde en topp på $ 1,30. Som et resultat ble prisen på DAI på Compound påvirket og førte til avviklinger, siden protokollets orakel direkte siterte DAI-prisen fra Coinbase Pro.

Prisen på DAI svingte kraftig i kort tid på Coinbase Pro. Kilde: Coinbase Pro

Kortsiktig prismanipulering kan oppnås ved å forstyrre orakelets informasjonskilder og villede on-chain-prisen. Den store prissvingningen i stablecoin-prisen førte til at sikkerhetsforholdet falt betydelig. Dette utløste da en ryddeprosess. Minimumssikkerhetsgraden for DAI på Compound er vanligvis 75%.

I Compounds clearingmekanisme er det en spesiell mellommann, kalt en kurator, og hvem som helst kan bli kurator. Når likvidator finner ut at en sikkerhetsrente er for lav, kan likvidasjonsprosessen utløses. Likvidatoren kan da ta låntakers sikkerhetsmidler til rabatt ved å betale lånet til plattformen.

I dette tilfellet ble likvidatoren eller angriperen stimulert av 5% rabatt på verdien av de sikkerhetsmessige eiendelene, som er en mekanisme fra Compound for å motivere folk til å bli likvidatorer.

Brukere på Compound så likvidasjoner på til sammen $ 90 millioner dollar på grunn av en oracle-utnyttelse. Kilde: DeBank

Det er et kontinuerlig tillitsproblem når det gjelder prisorakler. I Compounds tilfelle kan årsaken til avviklingene ha vært at bruk av en hvilken som helst sentralisert datakilde som et prisorakel er risikabelt – selv om oppfinneren av Uniswap, Hayden Adams, tror ikke det.

OKEx Insights presenterer markedsanalyser, inngående funksjoner, original forskning & kuraterte nyheter fra kryptoprofesjonelle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map